Spinnrockens kennel har funnits sen 1984 

 

kennel(a)spinnrocken.se

Australian shepherd är en bruks och allround hund för den tävlings intresserade eller aktiva familjen. De nöjer sig inte med att bara gå på skogspromenader utan är en hund som vill arbeta med bruks, lydnad och vad man ber den om.
Aussien är en vall och vakthund som har tuffheten att gå på trilskande kor samtidigt som den är förarmjuk utan att vara underlägsen.
Den är smart och om den inte får uppfostran och träning så lär den sig själv massa dumheter. Den aussie som däremot får vettig träning och sysselsättning har normalt heller inga problem med att slappna av och ta det lugnt då det inte händer nåt. De älskar att vara med sin familj.
 
Jag använder bara sociala och tillgängliga hundar i min avel. De ska fungera i familjen, med andra hundar och vara trevliga att leva med. Det krävs ändå att man som aussie-ägare lägger ner mycket tid på att social- och miljöträna sin valp. De måste få vettig träning och aktivering för att må bra och utvecklas till trygga individer.

Jag har en liten uppfödning av Australian shepherd på Gotland.  Jag strävar efter att få fram friska, sociala, snygga allround Aussies som älskar att träna och är trivsamma att leva med.  
Vid valet av avelshundar är jag mycket noga både vad det gäller sjukdomar, mentalitet och arbetsegenskaper. För att få mera vägledning i mitt avelsval när det gäller sjukdomar har jag låtit analysera mina hundars stamtavla av CA. Sharp
Jag är SKK diplomerad uppfödare och har genomgått kennelklubbens uppfödarutbildningen med kurserna juridik, anatomi, genetik/avel, valpning, utfodring och valpars beteende.
För mig är det viktigt att alla mina hundar är sunda exemplar av rasen, har ett enastående temperament, mycket samarbetsvilja och är korrekt byggda så att de håller.

Statestik över Spinnrockens kullar

Aussiens hälsa

Hur är Aussies ?

Lite färg-genetik